top of page
Zoeken

Goedkoop op stap

Minder uitgeven kan elke dag en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vaak helpt het al om vóór het betaalmoment even stil te staan: kan dit misschien goedkoper? Deze tips bieden u vast genoeg inspiratie!


Leuke dingen doen kan veel geld kosten, maar er zijn goedkope alternatieven.

 1. Gemeenten organiseren vaak gratis evenementen, van popfestivals tot sportweken. Informeer bij de gemeente of hou de huis-aan-huis bladen in de gaten.

 2. Op internet vindt u allerlei websites met gratis of betaalbare uit-tips per regio.

 3. Wandelen of fietsen is gratis. Net als zwemmen bij een recreatieplas of op het strand.

 4. Ook kunt u uitstapjes maken naar natuurgebieden of andere gratis bestemmingen.

 5. Zoek op internet naar kortingscodes, bonnen of acties.

 6. Soms zijn er kaartjes van particuliere aanbieders die toch niet kunnen gaan. En bij veel parken is het goedkoper wanneer u vooraf online toegangskaarten koopt in plaats van bij de kassa.

 7. Op veilingsites kunt u bieden op producten, uitjes of vakanties. Bekijk wel goed wat u precies koopt, wat krijgt u erbij, en wat niet? Wat zijn de voorwaarden? Ga ook na wat de reguliere prijs is. Dan pas kunt u het voordeel berekenen.

 8. Neem zelf eten, drinken en lekkers mee. Vermijd dure terrasjes, maar zoek een bankje of neem een kleedje mee naar het park.

 9. Parkeerkaarten bij attracties kunnen wel 10 euro kosten. Is de bestemming ook op een andere manier bereikbaar? Of kunt u samen rijden in één auto?

 10. Gratis mee op vakantie? Verenig het aangename met het nuttige en meld u aan als vrijwilliger bij vakanties voor kinderen, ouderen of invaliden.

 11. Voor ouders die minder te besteden hebben, zijn er mogelijkheden om toch op vakantie te kunnen gaan met hun kinderen. Vraag na bij de gemeente.

 12. Een goedkope manier van vakantie vieren is het ruilen van huis! Op internet zijn verschillende websites te vinden waarop u zich kunt aanmelden.

Bron: Nibud

262 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Energiebox

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page